Onze historie
 
Het ontstaan van onze carnavals vereniging

Medio 1995 waren er twee uitgaansgroepjes uit Berghem die veel met elkaar optrokken en regelmatig samen gingen stappen bij "De Vlaam" in het dorpje Demen. Mede door de gezellige onderlinge sfeer, vooral met de carnaval, werd het idee geboren om samen een carnavalsvereniging beginnen. Het idee stond vast, maar toen de naam nog! Na een paar keer met elkaar te hebben overlegd over een toepasselijke naam voor onze vereniging, is het uiteindelijk c.v. Goei Toei geworden. Andere voorbijgekomen namen laten we maar achterwegen, om er zo voor te zorgen dat toekomstige carnavalsverenigingen hun creativiteit kwijt kunnen in het bedenken van een naam.
In het prille begin waren er 37 leden, maar dit is inmiddels uitgegroeid naar 42, waarvan 25 jongens en 17 meiden. Sinds eind 2000 zijn we een officiële vereniging en staan we ingeschreven bij de kamer van koophandel. Vóór deze bestuurlijke verandering hadden we al een kleine vorm van structuur aangebracht binnen de vereniging. Zo bestaat het bestuur nog steeds uit 5 personen welke om de 2 jaar opnieuw gekozen worden. Tevens zijn er verschillende commissies opgesteld, o.a. voor het organiseren van ons "weekendje" en een die de zorg draagt voor onze vrienden/sponsors.
Uiteindelijk gaat het allemaal nog maar om een ding... proberen met z'n allen een mooie carnavalswagen te bouwen en er daarna een gezellige carnaval van te maken!

terug naar boven

De Pisknol

De Pisknol is de leutkrant van het Knollenrijk. Even voor diegene die het niet weten: Tijdens de carnaval heet Berghem het "Knollenrijk" en de Pisknol is een boekje wat net voor de carnaval uitkomt. Hierin staat de nieuwe prins met zijn adjudant, het programma met de carnaval en verschillende stukjes geschreven door Berghemse carnavalsverenigingen.

terug naar boven

Jaar: 2007

Thema: Middeleeuwen
Prins: Klaas Ceelen alias Klaas d'n Urste
Adjudant: Antoon Tijssen
Spreuk: "?"
Stukje uit de Pisknol:

terug naar boven

Jaar: 2006

Thema: Olympische Winterspelen
Prins: Frank den Brok alias Frank d'n Urste
Adjudant: Tryfon Roelofs
Spreuk: "We blijven ût èns"
Stukje uit de Pisknol:

Cv Goei Toei en het orakel

CV Goei Toei viert dit carnavalsseizoen haar 11-jarig jubileum. Dat zal u niet ontgaan zijn. Natuurlijk was daar het knalfeest op zaterdagavond 5 november, maar ook de receptie werd ´s middags druk bezocht. Opvallend was dat veel bezoekende clubs in hun toespraken verwezen naar de vele tweede plaatsen die we behaald hebben. Van één mysterieuze club, waarvan de identiteit nog steeds niet bekend is, kregen we een vrijkaartje voor het carnavals-orakel. Wij daar naar toe.

Bij het carnavals-orakel aangekomen moesten we het 14-vragen-lijstje invullen. Het orakel zou met de antwoorden gaan ….uhh…tsja….. orakelen om zo te voorspellen welke uitslag ons de komende jaren nog te wachten staat in de verlichte optocht.

Het 14-vragen-lijstje van het orakel zag er als volgt uit (voor het gemak hebben we de antwoorden maar bijgevoegd):

a. Hoeveel leden hebben jullie? 50
b. Hoeveel jaar bestaat jullie vereniging? 11
c. Hoeveel keer zijn jullie zesde geworden? 1
d. Hoeveel keer zijn jullie vierde geworden? 3
e. Hoeveel keer zijn jullie derde geworden? 2
f. Hoeveel keer zijn jullie tweede geworden? 4
g. Hoeveel bezoekers had jullie feest? 700
h. Hoeveel bezoekers had jullie jubileum receptie? 200
i. Hoeveel drankjes zijn er verkocht? 9.000
j. Hoeveel fusten bier zijn er opgegaan? 36
k. Hoeveel Goei Toei baby’s zijn er inmiddels? 3
l. Hoeveel vrijgezellen zitten er in jullie club? 6
m. Hoeveel Goei 100 allertijden komt eraan? 4
n. Hoeveel sponsoren hebben jullie? 30

Daarna sprak het orakel de volgende zeer eenvoudige formule:

a – (b – c) x (d + e) + f x (g – h) : i x j – (k + l) x m + n.

‘Dat is de uitkomst’, zei het carnavals-orakel, waarna hij ons huiswaarts stuurde met een envelop die we thuis pas open mochten maken. Er zat een plaatje in…

Tot gauw! CV Goei Toei

terug naar boven

Jaar: 2005

Thema: Reis om de Wereld
Prins: Nico van Zantvoort alias Nico d'n Urste
Adjudant: Leo van Erp
Spreuk: "Unne goeie band verbroederd"
Stukje uit de Pisknol:

Reis om de wereld

Good day, bonan tagon, jó napot, buongiorno oftewel goedendag*. Dit zijn slechts enkele buitenlandse begroetingen. Dat is ook een verschijnsel van deze tijd, zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende talen. Heeft u enig idee uit welke taal deze bovenstaande begroetingen afkomstig zijn, geef uw antwoord dan door op onze site: www.cvgoeitoei.nl. Niet dat u er ook maar iets mee kunt winnen, maar het gaat om een test van uw buitenlandse talen. Antwoorden zijn ook terug te vinden onder aan de pagina, maar alleen als u het echt niet weet. U mag trouwens sowieso wel eens een kijkje nemen op onze site. Daar houden we u op de hoogte van de laatste perikelen rond de carnavalswagen.

Ze vroegen ons van “de Pisknol” om een stukje te schrijven over de “Reis om de wereld”. Dat lijkt heel gemakkelijk, maar toch valt dat tegen, kunnen wij u verzekeren. Maar zoals u van ons gewend bent, zullen wij zeker een poging wagen.
Vele jaren geleden, heeft een meneer binnen een paar dagen de wereld gecreëerd zoals deze nu nog bestaat. Weliswaar in een iets vervuilde vorm, maar daar gaan we het niet over hebben. Daarop zette hij twee mensen die elkaar leuk vonden, en vòila, men heeft een beschaving. Nou ja, spreken we nu nog steeds van een beschaving? Op deze wereld kunt u van alles beleven. U kunt kou lijden en verstoppertje gaan spelen met ijsberen op Antarctica, u kunt zweten en gaan ijlen in de Sahara, tikkertje spelen met kangoeroes in Australië, thee drinken met een echte Engelsman. Zoveel verschillende mensen en zoveel verschillende gebruiken.
Wij weten niet of u veel van de wereld heeft gezien, maar bij cv Goei Toei zijn er enkele wereldreizigers bij. Wilt u spannende reisverhalen horen, loop dan gerust eens binnen bij de bouwschuur van ons. Onder het genot van schilderen, plakken, gazen en lassen kunt u genieten van de prachtigste verhalen die de leden hebben meegemaakt.

Over cv Goei Toei gesproken, dat zijn echt mensen van de wereld. Ze zijn wel eens van de wereld of leven rond de carnaval in hun eigen wereld (maar dat heeft dan andere oorzaken). Over het algemeen zijn het echt wereldburgers. En deze wereldburgers zijn al bijna 11 jaar samen een klupke. Sterker nog, dat is volgend jaar (2005/2006) het geval. En dat bijzondere carnavalsjaar willen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Dat willen wij graag met u delen. Dus houdt volgend jaar het nieuws, het Internet en het Bèrgs kerkkanaal in de gaten. Daarop komen vermeldingen te staan wat onze feestelijke activiteiten gaan worden en wanneer ze zullen zijn.

Maar wij hopen u natuurlijk eerder te zien met de komende carnaval, want ook dat belooft iets moois te worden. Wij zullen onze stinkende best doen om er iets moois van te maken, en wij vragen u om tijdens de optocht al uw familieleden, vrienden, kennissen uit te nodigen in Berghem, zodat ook langs de weg genoeg te beleven valt. Dus kleed uw huizen aan met versieringen en zet Berghem op de wereldkaart.

Good bye, g^is revido, viszlát, arrivederci oftewel tot ziens*.

Met vriendelijke groet, cv Goei Toei

*=Engels, Esperanto, Hongaars, Italiaans, Oer-Hollands

terug naar boven

Jaar: 2004

Thema: Sprookjes en Stripfiguren
Prins: Ronnie van Schaijk alias Ronnie d'n Urste
Adjudant: Tontje vd Ven
Spreuk:
Stukje uit de Pisknol:

terug naar boven

Jaar: 2003

Thema: Horror en Griezel
Prins: Hans den Brok alias Hans d'n Urste
Adjudant: Jan van Erp
Spreuk:"We zijn dur geknipt vur"
Stukje uit de Pisknol:

Tsja, bij het lezen van deze "Pisknol"is het weer bijna zover. Het Carnaval staat weer voor de deur. Voor sommige de tijd van hun leven, voor sommige een opleving in het jaar, voor sommige hun toekomstige trouwpartner (we weten allemaal wie!!!). Maar tegenwoordig is het voor de meeste mensen toch wel de tijd om effe de alledaagse dingen te vergeten, en gewoon feest te vieren met de mensen van CV Goei Toei, of zoals de Fransen zouden zeggen: "just party avec le people de CV Goei Toei!".Maar heeft er dan niemand medelijden met de mensen die niet van carnaval houden, in de internetachtige samenleving, waarin de donkere dagen voor kerst wel donkerder lijken te worden. Hoe dat komt? Wij van CV Goei Toei hebben geen enkel idee. Nee, er lijkt op deze planeet geen enkele ziel te zijn die medelijden heeft met die enkele personen die niets aan carnaval vinden. Want dat dat er weinig zijn, dat is wel zeker, getuige het aantal mensen dat elk jaar weer bij de verlichte optocht komt kijken. Bijna iedereen houdt van carnaval. Het is de tijd waarin je het bijlegt met de buurman, waarvan de hond iedere dag in je tuin schijt. Het is de tijd waarin je die parkeerpolitieman vergeeft, die je een boete heeft gegeven , omdat je te laat bij je auto was. Je geeft hem een pilsje, oh nee, een cola, en alles is vergeven en vergeten. Het is de tijd waarin je effe doet of iedereen je vriend is, terwijl ze je eigenlijk niet uit kunnen staan, maar dat is goed voor je zelfvertrouwen.
Maar de keerzijde is voor de mensen die er niet van houden. Zij kunnen niet gaan slapen, omdat er zoveel herrie is op straat. Zij durven hun hond niet meer uit te laten zonder de angst, dat hun geliefde viervoeter een rolletje slingers in zijn achterste krijgt gegooid. Moeder die bang zijn dat hun kinderen laveloos (vrij vertaald: kanonzat) thuis komen na een avondje stappen met CV Goei Toei, en door de drank de sleutel niet meer in het sleutelgat kunnen steken, waardoor ze veroordeeld zijn tot een nachtje op straat slapen. Dat ene nachtje kan leiden tot de ontsporing van een sociaal geliefd en voorbeeldig kind.
Nee, neem dan een voorbeeld aan de kinderen, of volwas- senen, hoe u ze ook wilt noemen, van CV Goei Toei. Dat zijn pas voorbeelden zoals het moet. Tijdens het bouwen van de wagen wordt er geen alcohol gebruikt, alleen maar erwtensoep, en warme chocomel. Roken, dat is al hele- maal uit den boze. Vloeken, als er iets mis gaat met de carnavalswagen, dat zouden zij nooit, maar dan ook echt nooit doen. Ruzie onderling? Nee, het is een grote familie. Zo hecht gaan de leden van CV Goei Toei ook met elkaar om. Nee, moeders van Berge, als u uw kinderen een keer een dagje kwijt wilt bij sociaal verantwoorde mensen, breng ze dan gerust naar ons toe. Dan kunnen ze meteen leren hoe ze een carnavalswagen moeten bouwen. Altijd makkelijk voor de toekomst van de verlichte optocht! Maar om een kort verhaal lang te maken, wij, alle leden van CV Goei Toei wensen alle mensen een hele leuke en gezellige carnaval toe, en wie weet komen we elkaar ergens tegen.
Haudoe, en tot ziens wanne war!!!

terug naar boven

Jaar: 2002

Thema: Carnaval in Rio
Prins: Henrie van Bergen alias Henrie d'n Urste
Adjudant: Jan Verboord
Spreuk:"Kei en Kei schôn"
Stukje uit de Pisknol:

Er was eens een PRINS. Hij verveelde zich een BIETJE dus hij dacht: laat ik wat vrienden zoekenen dan beginnen we mooi een clubje. Hij kreeg goede RAAD VAN ELF kennissen uit zijn omgeving en al snel kwamen ze met drie man bij elkaar. "Zullen we een paardrijclubje beginnen?", vroeg er een. Kopen we mooi wat KNOLLEKES en KNOLLINNEKES en dan is het zo gepiept. "Nee, 'T IS NIKS", riep een van zijn vrienden. En wie moet dat opruimen als die PISKNOLLEN weer eens beginnen te zeiken? Toen werd besloten om een carnavalsclubje op te richen. Daarover waren ze het DRIE KERRUS ENS en zo onstond CV GOEI TOEI, al meer dan 6 jaar geleden. Al snel werd een leuk logo gevonden, maar dit moest ook nog op de pakken genaaid worden. Dus kwamen de WEVERS in actie. De eerste keer ging het bijna fout. Het logo stond er VOLLEDIG INCORRECT op, het was helemaal AUWSUM op de pakken gedrukt. "Stelletje FRUTSERS", riep de voorzitter nog, maar gelukkig was het de tweede keer wel goed. Nu moesten ze nog meer leden hebben. "DA KUMT NOG", zei de voorzitter, maar eerst moest er EFKES GAUW nog een schuur gevonden worden. En de statuten moesten ook snel gedrukt worden. Maar het lettertype bleek niet goed te zijn, dus rende de voorzitter op het allerlaatste moment naar de notaris, waar ze al wilden beginnen met het drukken van de tekst. "Stop! NIE PERSE", riep de voorzitter nog net op tijd. Inderdaad bleek dat de letters wel heel erg groot op papier stonden. "Ach, valt wel mee, HET KAN LOMPER", zei de notaris, maar hij gaf de voorzitter toch zijn zin.
Uiteindelijk kon CV GOEI TOEI gaan bouwen in hun KNOLLENSCHUUR in het BRUISENDE BERGHEM. Ze kregen nog wat oud gereedschap mee - al hadden ze liever NEI GREI - konden ze er goed mee bouwen was erg gezellig. Ze werden LIGELUK ZAT en zelfs na het tiende pilsje vroegen ze steenvast: MAG HET IETS MEER ZIJN en reden op de fiets, tegen het verkeer in, als SPOOKRIJDERS naar hun stamkroeg 'T SMIDJE. Jaaaren later, in 2002, bouwden ze weer aan een nieuwe wagen. Het thema is Carnaval in Rio! een KEI GEK thema. Het thema riep wisselende reacties op. De een zei: TODDEZOOI , de ander zei UT MAKT MUNNE ZEIK NIE LAUW. Uiteindelijk zal het weer een prachtige optocht worden, met een hele hoop MEELOPERS. En zoals gewoonlijk moet er weer flink GESTUNT worden om de wagen daarna veilig weg te brengen en op tijd bij de prijsuitreiking te komen. Maar met behulp van enkele actieve jongens en BEZIGE MEIDJES moet dit wel lukken. De prijsuitreiking is altijd weer een groot feest, waarbij de DJ en de blaaskapellen weer voor DE VROLIJKE NOOT zorgen. Dus iedereen tot ziens tijdens de carnaval en wil je ons eerder in actie zien, kijk dan op www.cvgoeitoei.nl, onze eigen homepage!

terug naar boven

Jaar: 2001

Thema: Science Fiction
Prins: Wim Derks alias Wim d'n Urste
Adjudant: Willy Gremmen
Spreuk:"We goan d'r vûr"
Stukje uit de Pisknol:

Geachte broeders en zusters,

Dit jaar ga ik, Toeike, jullie weer een spannend verhaaltje vertellen. Ik hoop dat het jullie een beetje zal boeijen. Ik zal in ieder geval frank en vrij zijn. Vrij als een vogel, in dit geval. Trouwens, weet je wat een Berghse vogel voor een geluid maakt? Schirp, schirp, schirp...
Het verhaal is voor iedereen bestemd, je hoeft niet persé uit Berghem te komen. Al kom je uit Schaijk, Bakel, Uden, of desnoods van Vught, het maakt echt niks uit. Al heb je een bochel, een dikke kont, ben je nog zo'n schele of breng je een brok ellende mee, iedereen mag het verhaal lezen. Het gaat over het carnaval in Berghem, de parel van het Maasland. Carnaval valt deze keer weer in februari, als de kerstboom allang is opgeruimd (de den is ergens gedumpt).
Tijdens carnaval regeert de Prins over ons dorpje. Hij doet dit niet alleen, nee, hij wordt bijgestaan door de Adjudant en de Raad van Elf. En al die leden van de Raad van Elf denken: ik verwen die Prins mooi, dan mag ik het volgend jaar misschien worden als Prins moet je wel goed kunnen praten en niet alleen over koetjes en kalfjes. Je moet zo glad als een aal zijn (en minimaal een ton bezitten?!).
Tijdens carnaval wordt er uiteraard flink gedronken. Niet alleen bier, maar ook Apfelcorn (van Berendsen bijvoorbeeld) en rum (van Bacardi bijvoorbeeld) vinden gretig aftrek. Sommige houden niet van alcohol, door hen wordt zonder rem cola gedronken. Vorig jaar werd er zelfs zoveel gedronken, dat bij sommige het water uit de broek steeg. Bij weer anderen kwam er zelfs prutt en zo uit... jakkes! Natuurlijk moet er ook gegeten worden, anders ben je niet in je sas. Eten doen we bij de snackbar, of bij de Chinees, of een van de restaurants die ons mooie dorpje rijk is. Koks genoeg (of is het nou kocken?) Eten doen we mooi dichtbij, zodat we niet ver hoeven te lopen. Niet te gekruid, maar ook niet te flauw. Een beetje peterselie kan geen kwaad...
Dan zal ik het nu maar eens over CV Goei Toei gaan hebben. Dat is een supergysellige club, die al 5,5 jaar bestaat. Ik, Toeike, ben de allergrootste fan van deze club. Ze bouwen dit jaar voor de derde keer groot. Tijdens de optocht zie je dan ook een flinke bal licht en natuurlijk harde carnavalsmuziek die uit de boxen schalt (pararatomtom, ...en van je hela...).
Die verlichte optocht is net een tentoonstelling op wielen. Ja, het is één en al pracht en praal. Dat kun je nog wel blind aanvoelen. Lampjes in alle kleuren; witte, rode, blauwe en gele. Af en toe hebben ze wel eens panne, of is de weg te smal (denk aan de heuvel voor de Rabobank), maar dat wordt meestal opgelost, zodat ze kunnen zeggen: "No harm done!". Dan hebben ze weer een dijk van een wagen. Dan roepen al die mensen: ach, gutte, wat mooi toch!
Toch is het puntentotaal niet het belangrijkste wat er is. Het gaat om het meedoen, om vol trots langs al die tienduizenden mensen te kunnen trekken met datgene waar een halfjaar lang met man en macht aan gewerkt is. Lassen, plakken, gazen, timmeren, schilderen, alles moet af. Dat is soms best stressen, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Maar dan gaan ze lekker even naar het Smidje om iets te gaan drinken en dan komt alles goed. Bimmm, bammm, ach dat was de klok.
Mijn tijd zit er weer op. Ik hoop dat jullie CV Goei Toei hebben leren kennen (zo niet, bezoek dan onze vernieuwde website www.cvgoeitoei.nl) En tot slot de moraal van het verhaal: Al win je, al verlies je: het gaat om de gezelligheid!!!

terug naar boven

Jaar: 2000

Thema: Europa 2000
Prins: Arnold van de Wiel alias Arnold d'n Urste
Adjudant: Ben
Spreuk:"Loaten we der iets mois van Brouwen"
Stukje uit de Pisknol:

Tsjonge, wat is dat elk jaar toch weer gezellig, die carnaval. Maar er zitten ook wel wat nadeeltjes aan. ten eerste natuurlijk die bakken geld die je over de balk smijt in drie (vier? vijf? zes?) dagen. Aangezien weg gezien ons gedicht van vorig jaar nog steeds de meest poëtische carnavalsclub menen te zijn hebben we ook hier weer een gedicht over. Het gedicht is getiteld "En dat is al heel wat". Het speelt zich af op carnavalsdinsdag...
Ikkocht voor de honger wat patat,
de prijs was twee gulden en dat vond ik zat,
maar als ik iets overdrijf,
kostte hij twee gulden vijf.
Ik zat toen al aardig vol,
en kocht nog een pakje stimorol,
deze kostte een gulden en een stuiver misschien,
dus zat ik inmiddels al op drie gulden tien.
Daarna verkleinde mijn budget,
want ik kocht nog een broodje kroket,
hij smaakte naar braak,
maar hij kostte wel een knaak.
Tot slot nog voor een kwartje mosterd,
en dat bracht mijn totale verlies,
inclusief een paar pilsjes,
op tweehonderd gulden precies.

Diezelfde dag nog wordt het nacht en dan is het alweer woensdag. En als we denken aan carnavalswoensdag denken we aan het afbreken van de carnavalswagen, maar ook aan totale uitputting, slaaptekort, kater, alcoholinfuus en last-but-not-least haringhappen. Nadeel van de woensdag is dat je meestal lijdt aan een bepaalde vorm van geheugenverlies en dat kan vervelend zijn. Vorig jaar begon mijn geheugenverlies al 's nachts:
Na die (dure) carnavalsdinsdag schonk ik 's nachts thuis in de keuken nog een lekker borreltje in. Om vier uur ging de telefoon in de kamer, het was mijn vriendin! Na dat gesprek loop ik weer terug naar de keuken...ik wist toch zeker dat ik die borrel op het aanrecht had neergezet, maar waar ik ook keek... geen aanrecht! Dus ik pakte m'n borrel van de grond, en gooide hem achterover. Toen kreeg ik honger en dacht: ik lust nog wel een eitje. Ik keek in de koelkast en zag één eitje liggen. Ik begon te twijfelen dus voor de zekerheid telde ik hem nog een keer: het was toch echt maar één ei. Dat at ik op en toen ging ik naar bed. Zo zie je maar weer, carnaval is hèt feest van het jaar, maar af en toe valt het niet mee. Als jij -beste lezer- het deze carnaval ook eens moeilijk hebt denkt dan aan dit stukje en onthou:
God komt je tegemoet!
(Blijf rechts rijden, haal niet in en probeer hem met lichtsignalen te waarschuwen...)


Toeike

terug naar boven

Jaar: 1999

Thema: Wè 'n Eeuw
Prins: Johan van Hees
Adjudant: Benny van Schaijk
Spreuk:""
Stukje uit de Pisknol:

"Zoals onze ceevee zijn er geen twee en dat is fijn, anders zouden er wel twee van zijn!"
Strakke daacht ik nog: foei, foei, foei,
Ons stukske vur in de Pisknol is bepaald gin goei.
Toen daacht ik: as ik m'n eige dur nou 's mi bemoei?
Dan wur 't di joar misschien nie zo'n knoei.
En terwijl ik nou op di stukske broei,
Douw ik nog wa sjek in munne vloei.
Ik krijg 't ur werrum van, 't lekt wel of ik gloei.
Dalik wur ik nog ziek; oeioeioei...
Dan nou ekkus wa over Goei Toei:
Ons clubke staot al flink in d'n bloei.
Al mier as vertig man en nog steeds gin koei,
Dus hen we noit gin laast van zoei
Of d'n ollingen dag al da geloei.
Vur de kummende joare verwaachte wij nog mier groei.
Dus vat mar vast unnen reddingsboei.
Ik heb oe gewaarschuwd... en nou zeg ik: doei!
Toeike, d'n officiële enige echte Goei Toei mascotte
p.s.
Ik heb een drankprobleem... Ik heb maar een mond!
Dus eigenlijk ben ik kei gezond.

terug naar boven

Jaar: 1998

Thema: Kermis
Prins: Gerard van de Zijde
Adjudant: Jan Brands
Spreuk:""
Stukje uit de Pisknol:

Een Goei stukske poezie.
Tsjonge jonge zeg, nou bestaat de Pisknol al zo lang, maar volgens ons heeft er nog nooit een literair verantwoord gedicht in gestaan. Maar ja, Goei Toei zou natuurlijk Goei Toei niet zijn als wij daar niet eens snel verandering in zouden brengen. Hou je vast, hier komt ie:
Er heeft nog geen gedicht in de Pisknol gestaan,
dus Goei Toei is aan het rijmen gegaan.
Want voor het derde jaar al
vieren wij onze carnaval.
Goei Toei, die prachtige club,
wekelijks te vinden in Keesjes pub.
Het Smidje heet trouwens deze kroeg
en Goei Toeiers vind je er genoeg.
Men ziet ons ook op menig feest
flink te keer gaan als een beest.
Gebruik van zware alcohol,
gooi die glazen maar weer vol.
Het probleem komt pas een dagje later:
's morgensvroeg een flinke kater.
Maar met een beetje Finimal
verdwijnt's middags je kater al.
We zijn ook op vele dagen
bezig met de carnavalswagen.
Waarom we dat doen, 't is toch prachtig:
zo'n optocht lopen is echt machtig.
Gewoon voor vijftigduizend man
laten zien wat je bouwen kan.
Met onze kleuren, groen en zwart,
hadden we een goede start.
Twee keer tweede op een rij;
komt er ooit een hoofdprijs bij?
Met fittingen, lampjes, kippengaas,
koffie, broodjes pindakaas.
Een frietje zonder, een frietje met,
wagenbouwen is echt pret!
We zeggen vooral onze sponsors veel dank,
door hen staan we niet rood bij de bank.
En mede dankzij hun vertrouwen
kunnen wij onze wagen bouwen.
Tot slot wensen we iedereen veel plezier,
een carnaval met schik en bier.
Goei Toei's gedichtje stopt echt hier,
in ieder geval tot de volgende kier...

terug naar boven

Jaar: 1997

Thema: Oude Glorie
Prins: Rini van Rodijnen
Adjudant: Leo Kappen
Spreuk:"Drieëndertig jaar carnaval in het Knollenrijk"
Stukje uit de Pisknol:

Vertel me meer Mike... Oke Bob...
Na u, fervente knol of knollin zijnde, het vorig jaar me te hebben genomen op een filosofische reis langs de oprichtingsperikelen (verdorie, wat een ...woord) van onze nieuwe C.V.(Goei Toei, vergeet 'm niet), is het dit ja ar tijd om deze reis te voet voort te zetten en daarmee terug te blikken op een hele mooie carnaval, terwijl we- als we zo doorgaan in ieder geval de allerlangste zin uit de hele Pisknol hebben, en met de meeste komma's, dus dat is al bereikt.
Onze C.V. (Goei Toei, vasthouden die naam) bereikte een hele mooie tweede plaats tijdens de optocht, weliswaar bij de kleine wagens, maar toch meteen een goed resultaat voor beginners, naar wij dachten. Dit jaar hopen we het de concurrentie nog moeilijker te maken. Onze C.V. (Goei Toei, hedde 'm?) werkt nog aan een paar elementaire dingetjes te verbetering van het geheel. Trouwens, voor een normaal Nederlands woord voor "elementair" bent u als fervente Knol of Knollin dus, wel verplicht een deugdelijk woordenboek aan te schaffen, waarin u tevens een omschrijving vindt van het woord "deugdelijk".
Maar goed, back to the point Mike... Oke Bob...
Het volgende punt is de psychische steun, niet geheel onbelangrijk in een C.V. (Goei Toei, dit is slechts een geheugensteuntje) als de onze en die hebben we dus niet. Laat maar zitten dan. Wat we wel hebben is een gezellige stamkroeg met niet èèn, maar twee... vertel, vertel Mike, je maakt ons nieuwsgierig... namen! Door het jaar heen pakken we ons pilsje in 't Smidje, behalve tijdens de carnaval, want dan zitten we liever aan het gerstenat (een heel fout woord voor bier) in 't Vogelkoike. Plezant hé?
Onze C.V. (overhoring: hoe heet ie? Juist... Goei Toei) wil ook nog snel even wat bedankjes kwijt, vooral voor al dat materiaal, het geld e n natuurlijk een berg goeie raad die we hebben mogen ontvangen. En met goeie raad bedoelen we dit keer niet de raad van elf! Dankzij onze families, sponsors, vage kennissen uit het buitenland, vrouwen en kinderen en natuurlijk de andere C.V.'s (overhoring: hoe heten ze?) was het allemaal niet gelukt. Ook prins Charles en gevolg willen we nog bedanken voor de eieren, die we om vier uur 's nachts nog mochten ontvangen, al zat er wel een verdacht viergranen-smaakje aan. Een hogere macht had dit schijnbaar opgemerkt en liet hem prompt de loterij winnen. Wat een geluk, wat een mazzel! Een biggetje gewonnen en even werd het Vogelkoike en verkushukske, maar de prins besloot dat varkentje zelf wel eens te wassen. Wauw... Mike, wat een uniek woordgrapje! Onze Knollenrijkse vorst sprak de wijze woorden: "Biggetje, ga heen naar de kinderboerderij de Beestenbergh, gij zult de kinderen vermaken, opdat gij later in den hemele zult wederkeren" . En zo geschiedde.
En nu we het toch over geschiede... nis hebben, dat is ook sterk zeg, is dat niet het thema van dit jaar...? Ja dat klopt, Mike. Oja? JA!
Drieëndertig jaar carnaval in het Knollenrijk, en wij, als een stel losgeslagen maffe idioten (Goei Toei, heel belangrijk) moeten daar toch wel een mooie kar van kunnen bouwen. En daar hebben we goei vertrouwen in, dankzij de MINI-MAX, de EASY-CRUNCH en TONY'S TARGET TRAINING. Oja?...NEE!
p.s.: We heten C.V. Goei Toei.

terug naar boven

Jaar: 1996

Thema: Hollywood
Prins: Charles Lohnstein
Adjudant: Eric Boeijen
Spreuk:""
Stukje uit de Pisknol:

terug naar boven

Deze site is gemaakt door: Peuvel & Jeanine © 2006